[Materiały dla prasy] Festiwal Teologii Politycznej – Gustaw Herling-Grudziński. Zło // Piękno // Słowo

III Festiwal Teologii Politycznej to trzy wyjątkowe spotkania z twórczością i biografią Gustawa Herlinga-Grudzińskiego, organizowane przez Teologię Polityczną w 100. rocznicę urodzin pisarza. Każde z nich składać się będzie z dwóch części: panelu dyskusyjnego z udziałem wybitnych literaturoznawców, filozofów, historyków idei i ludzi kultury oraz pokazu filmu wokół biografii i ideowej sylwetki pisarza. Przewidziana jest również głośna lektura prozy Herlinga-Grudzińskiego, w wykonaniu znakomitych aktorów teatralnych i filmowych: Piotra Cyrwusa, Zbigniewa Zamachowskiego i Andrzeja Ferenca.

Materiały do pobrania:

Pobierz program Festiwalu Teologii Politycznej – Gustaw Herling-Grudziński. Zło // Piękno // Słowo:

Pobierz grafiki informacyjne Festiwalu Teologii Politycznej – Gustaw Herling-Grudziński. Zło // Piękno // Słowo

➤ Film promocyjny Festiwalu Teologii Politycznej – Gustaw Herling-Grudziński. Zło // Piękno // Słowo:

Festiwal Teologii Politycznej – Gustaw Herling-Grudziński. Zło // Piękno // Słowo został dofinansowany ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Współpraca: Filmoteka Narodowa - Instytut Audiowizualny
Partnerzy: Rzeczpospolita, Polska Agencja Prasowa, TVP Kultura, Instytut Tomistyczny

Pasek z logosami 4

Pasek z logosami 5

Ambitna kultura potrzebuje Twojego wsparcia. Prosimy, przekaż darowiznę w dowolnej wysokości i dołącz do grona darczyńców Teologii Politycznej. Kliknij tu lub przekaż darowiznę na konto: Fundacja Świętego Mikołaja, Volkswagen Bank Polska S.A. 64 2130 0004 2001 0299 9993 0001 z dopiskiem „darowizna na Teologię Polityczną”. Dziękujemy!

Zostań współwydawcą Teologii Politycznej. Przekaż darowiznę.

50 zł
100 zł
200 zł
Wpłać darowiznę

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowościach, aktualnych promocjach
oraz inne istotne wiadomości z życia Teologii Politycznej - dodaj swój adres e-mail.